четвртак, 26. септембар 2013.

CODEX ALIMENTARIUS

Док ми који водимо рачуна о свом здрављу покушавамо да се хранимо и да живимо што здравије, ни не слутимо шта нам се потајно спрема: у свим земљама постаће немогуће наћи органску и здраву храну, природне лековите препарате и природне додатке храни, зато што ће их огромне мултинационалне компаније забранити зарад сопственог профита. Ни Србија није изузетак, и те широм света прихваћене регулативе већ су почеле да се примењују и код нас (Правилник о дијететским производима), по коме ће, ако се усвоји, бити немогуће наћи и користити дијететске и природне лековите производе, или ће њихова употреба бити обесмишљена. Очигледно се ради о почетку примене Codex alimentarius-а, што се тек узгред, неупадљиво и повремено помене у дневној штампи.

После Другог светског рата, током Нирнберншког процеса, због злочина против човечанства осуђен је председник огромног индустријског мегалита И. Г. Фарбен, Фриз дер Меер. Он је аутор слогана “Рад ослобађа” на улазу злогласног логора Аушвиц. Ова компанија је још за време нациста била тесно повезана са Стандард (Еxxон) Оил компанијом, која је припадала Рокфелерима (америчка Фондација Рокфелер, која је била блиски сарадник Хитлера). Хитлеров долазак на власт финансирала је и породица Рокфелер преко хемијског концерна “И. Г. Фарбен”, а један од људи задужених за расподелу новца је био деда претходног америчког председника, Прескот Буш.

И. Г. Фарбен је у почетку била хемијска компанија, која је настала 1925. године спајањем следећих познатих фирми: БАСФ, БАYЕР, Хоецхст, Агфа и још две немачке хемијске компаније. Ова компанија је производила гас Циклон Б и челик, коришћене у логорима смрти, као и муницију, хемикалије, али и лекове!


Званична веб презентација Codex alimentariusa

1994. је Codex – без икаквог упозорења у САД – прогласио нутријенте отровима, опасним индустријским отровима! Нутријентни под Цодеxом не укључују неке од корисних попут глукозамина или хондроитин сулфата, али укључују – флуор! А флуор нема апсолутно никаквих биолошких добробити. Први пут се користио у Гулагу, зато што је откривено да су затвореници који су пили флуорисану воду били подређени и могли су им радити шта год су хтели. било је лако управљати њима.


Када је Фритз дер Меер изашао из затвора, отишао је у УН са генијалном идејом: како контролисати читав свет преко контроле над храном – јер ко контролише храну, контролише све популације, све народе, читав свет! Тако је настао Цодеx алиментариус, који је у ствари трговинско повереништво и питања јавног здравства и заштите потрошача нису његове области деловања; не базира се ни на каквим научно доказаним истраживањима. А циљ трговине је – НОВАЦ.



Цодеx је одредио преко 4000 смерница, стандарда и регулатива о свему што спада у храну, али лекови нису обухваћени. У почетку Цодеx није био обавезујућ, али је сада лукаво наметнут свим земљама и обавезан је за све чланице Светске трговинске организације (WТО – Wорлд Траде Организатион)!



Суштина је у томе да Цодеx служи само мултинационалним компанијама, и то фармацеутским, пољопривредно-прехрамбеним, хемијским, био-технолошким и медицинским.



Шта је суштина Codex alimentariusa?



Codex је закон система Наполеоновог кода, по коме све што није дозвољено – забрањено је. Цодеx алиментариус је осмишљен зато да ограничи слободан приступ нутриционим производима и информацијама. Намеће крајње проблематичне критеријуме у производњи хране:

- Увођење генетски модификованих организама (ГМО) и генетски модификоване хране на глобалном нивоу. Осим тога, ови производи не само да више не морају на себи носити ознаку да су генетски модификовани, него је то у неким земљама чак и забрањено (САД) јер се тако знатно теже продају.
- Одредио је смерницу за витамине и минерале, и то тако да су они проглашени опасним отровима! Забрањена је њихова слободна продаја, а количина активних супстанци у њима толико је смањена, да практично више немају дејства! То важи и за бројне друге нутријенте и дијететске производе. На тај начин нутријенти велике снаге, ефективни, клинички битни за превенцију и лечење бројних болести и поремећаја – сада постају незаконити, или доступни само преко рецепта лекара. Ово важи и за природне биљне лековите препарате.
- По Цодеxу, свака крава мора бити третирана Монсантовим рекомбинованим (генетски модификованим) хормоном раста, и свака врста животиња која се узгаја за храну (сисари, птице, рибе и остале) морају бити третиране субклиничким дозама антибиотика! То значи да морају добити неефективне дозе лекова који код људи могу изазвати опасне алергије, а ако се разболе, те врсте лекова могу бити без дејства јер су микроорганизми-проузроковачи болести постали отпорни на њих, па људи могу умрети од до сада баналних обољења.
-Codex  захтева и обавезује да сва храна, осим оне која се једе сирова и локално, буде озрачена – укључујући и органски гајену!
- Codex  дозвољава употребу 3275 врста пестицида, међу којима су веома опасни отрови које је 170 земаља забранило 2001. године. Дозвољена је количина пестицида у храни у енормним количинама! Међу њима су веома опасни отрови који уништавају животну средину и људе и не разграђују се у природи веома дуго или уопште.
- Цодеx је одобрио више од 300 различитих адитива као “сигурне” а који су доказано канцерогени. Међу њима су аспартам, БХА, БХТ, калијум бромат, тартразини.
- Више није потребно посебно обележавати генетски модификоване животиње, што је до сада било обавезно.
- На етикетама производа не морају бити назначени састојци неорганског порекла.
- Уводи деструктиван ХАЦЦП систем квалитета хране. На први поглед ту нема ничег спорног, али творци контроле све хране на планети преко овог система контроле квалитета хране уводе и сам Цодеx, као и неке спорне одредбе – на пример, увођење интерне контроле квалитета, за коју се подразумева да ће бити под утицајем самих власника компанија. Тако ће крајњи исход свега овога довести у питање и сам квалитет хране.
- Уништава биодиверзитет (разноврсност) врста биљака и животиња.
- Уништава мале пољопривредне произвођаче и целокупну производњу и прераду хране ставља под директну контролу великих корпорација.



Последице



Какве ће бити последице примене Codex alimentariusa ? Стручњаци Светске здравствене организације (WТО) и Организације за пољопривреду и храну при УН (ФАО) у својим епидемиолошким студијама процењују да ће сама смерница за минерале и витамине, глобално примењена, резултирати са минимум три милијарде смртних исхода! (Један од циљева Фондације Рокфелер је депопулација, тј. драстично смањење броја људи на планети.) Једна милијарда ће умрети због изгладњивања – то су људи који нису важни са становишта великих корпорација јер немају новца да купују њихове производе и услуге. Остале две милијарде умреће због потхрањености и болести које се иначе лако могу избећи.



Ово је свет каквог желе Монсанто, Рокфелери и друге велике, богате и моћне мултинационалне корпорације којима је циљ да људима на глобалном нивоу онемогуће слободан приступ здравој храни и додацима исхрани. Који је најбољи начин да униште овај сектор? Тако што ће га преузети, и тај процес је у току широм планете, где ове корпорације купују и пољопривредне компаније које се баве органском и уопште здравом храном. Монсанто је већ почео преузимање у Србији, о чему ће бити рећи касније, а већ су долазили и представници Фондације Рокфелер – па чак и на манифестације у вези са здравом храном, којим поводом су већ долазили у Србију.



Ово је део ширег плана који се постиже укидањем слободе избора, говора и слободан приступ информацијама., као и слободан приступ природним начинима лечења на светском нивоу. Идејни творци Цодеxа су Уједињене Нације и Светска здравствена организација (сетите се афере са вирусом свињског грипа), које раде по диктату фармацеутског картела и других мултинационалних корпорација, као и међународних банака. Њихов прави циљ је да “хармонизују” регулације и стандарде о храни на светском нивоу, и да забране све природне дијеталне и лековите препарате осим оних који су под њиховом директном контролом. Контрола људи се постиже преко контроле хране. Највећи број земаља је већ усвојио Codex alimentarius и њехова званична примена почела је од 31. децембра 2009. године.



Ко ће умрети? Ко зна. Ко ће живети? Вероватно људи који су довољно богати да могу платити своје дилере чисте хране и нутријената.

Извор: Зелене новине Србије

Нема коментара:

Постави коментар